Projekt Sommarmatchen 2019

Storytelling med visualisering

2019

Med hjälp av min forskning inom informationsvisualisering och passion för undervisning vill jag hjälpa så många som möjligt att kommunicera sin story med hjälp av visualisering.

Uppgift

Studentens uppgift är indelat i två delar:
Del 1: Skapa en bild av kommunikation med visualiseringsbehovet ute på marknaden. Analysera resultaten för att ta reda på hur insikterna från researchen kan forma idéen och föreslå intressanta företag (kunder) som sannolikt behöver sådan undervisning.
Del 2: Andra delen handlar om att ta fram koncept på två moduler: Interaktiv undervisning i form av workshops, Presentation av data med hjälp av visualisering (på scen, inför grupper, i rapporter, hemsidor o.s.v). Huvudfokus kommer vara på abstrakt data.

Vad ska studenten göra?
Studenten använder sin kreativitet och entreprenörsanda för att researcha marknaden och sedan skapa innehåll till modulerna. Det finns inga begränsningar på lösningar. Från idé till koncept av produkt.

Innebär att – hur ska studenten utföra uppgiften?
Studenten börjar med att ta fram relevanta frågor till marknadsundersökningen. Därefter analyserar och använder denna information för att utveckla innehållet till de två modulerna. Detta innehåll bör fokuseras kring vad som behövs läras ut under dessa workshops. Studenten är också välkommen att komma med egna förslag på var/hur visualisering kan förbättra kommunikation mellan två eller flera parter.

Förväntningar/mål – vad ska studenten leverera?
Frågor till marknadsundersökningen, tips, idéer och koncept på innehåll, enkla exempel visualiseringar som kan användas i marknadsföring, hemsida o.s.v.

Krav

Uppdraget kan passa dig med kompetens inom beteendevetenskap, visualisering, programmering, UX-design, grafisk design och säkert många fler.

Meriterande erfarenhet
Inga ramar satta här: personen är välkommen att komma med erfarenhet från alla vinklar.

Vad ger det studenter?

Studenten får erfarenhet att ta en idé till prototyp till en nästintill färdig produkt. Denna erfarenhet kan nämnas i t.ex. ens portfolio eller i CV. Utöver ny kunskap och erfarenheter kommer studenten också knyta nya och viktiga kontakter inom visualiseringsområdet.

Anmäl intresse

Områden

Paketering och kommunikationDesign och kundupplevelseProgrammering